Optimaplast AluClip

AluClip® je odlično rješenje za sve građevinske projekte od kojih tražite lijepu optiku i stabilnost aluminijskog profila, ali i superiorne vrijednosti toplinske i zvučne izolacije PVC-a koje sam aluminij ne može postići.

Novim europskim patentom AluClip®, ideja spajanja aluminija i PVC materijala dovedena je do savršenstva. Korištenjem tupog spoja izduživanje i skupljanje profila je omogućeno i uzdužno kontrolirano i u potpunosti je izbjegnut bimetal efekt.

Ova nova tehnologija sada omogućava prozore u boji ekstremno velikih dimenzija (do visine kata), pri čemu aluminij s vanjske strane preuzima statiku i omogućava neusporedivo veću stabilnost nego kod običnog PVC prozora.

AluClip® je odlično rješenje za sve građevinske projekte od kojih tražite lijepu optiku i stabilnost aluminijskog profila, ali i superiorne vrijednosti toplinske i zvučne izolacije PVC-a koje sam aluminij ne može postići. Zahvaljujući izuzetnoj statici, AluClip predstavlja idealan proizvod za velike površine prozora (do 3,5m visine). Jedinstven spoj ova dva materijala donosi višestruku uštedu u svim fazama, od nabave materijala i izrade do energetske potrošnje – krajnje aktualnog problema učinkovitosti kojim ćemo se zasigurno i u budućnosti.

Dva materijala ujedinjena tako da svaki daje cjelini svoja najbolja svojstva: izvana jasna estetika i stabilnost aluminija, unutra toplina i mir PVC profila s izuzetnom termičkom i zvučnom izolacijom.
Osim u izvedbi sa 76mm PVC profilom, AluClip® je dostupan i u 88 plus varijanti, s još boljim statičkim, izolacijskim i oblikovnim svojstvima. AluClip® je patentiran, zaštićen sustav (europski patent EP 1 877 640 B1, vrijedi za obje ugradbene dubine – 76 i 88 mm) i nositelj niza međunarodnih i hrvatskih priznanja – između ostalog, ugledne austrijske ekološke nagrade Daphne – Spirit of Environment za napore u očuvanju okoliša i energetsku učinkovitost (AluClip® je prvi prozorski sustav uopće koji je u 25 godina dodjeljivanja dobio ovo priznanje) i zlatne medalje za kvalitetu na međunarodnom sajmu graditeljstva u Zagrebu.

Optima plast vam svojim sustavom AluClip® pruža cijeli spektar novih dizajnerskih mogućnosti.